1 mar 2014

Pancakes


Próbowałam przepisów z internetu, a naleśniki wychodziły raz lepsze, raz gorsze. W końcu opracowałam własną recepturę, na oko ;-) 
Uznałam, że ciasto musi mieć odpowiednią konsystencję, czyli nieco gęstszą od tradycyjnego ciasta na naleśniki i BOOM udało się. 
Każdy, kto próbował moich placuszków nie narzekał, a komplementował. Serio sprawdzone na wielu osobach! 
Jeśli się już uprzeć, to moja idealna konsystencja ciasta, została stworzona z:

1  Szklanka mleka
1  Szklanka mąki 
1/4 szklanki oleju (masła) 
2  jajka
2 łyżeczki cukru (można potem dodać więcej, albo nie dodawać wcale, bo dodatki będą słodkie. Na przykład owoce! MNIAM!) 
1 łyżeczka proszku do pieczenia (może być soda) 
1 łyżeczka cynamonu (składnik dodatkowy, zamiast tego, czasem daje kakao, albo aromat waniliowy lub cokolwiek na co macie ochotę) 


Smacznego!!!










Brak komentarzy:

Prześlij komentarz